Natuur-klaaskramer

AGENDA 2029′ | ‘LEVEN in OVERVLOED’ | KATIE JANSSEN 

Ik heb weer eens erg leuk gesprek gehoord op YouTube wat ik deel van Katie janssen en Tim douwsma. Wat mij (klaas kramer) enorm aanspreekt in dit gesprek is dat ik ook vindt dat veel dingen in de wereld anders moeten, ik deel op veel vlakken deze visie in dit gesprek. Zoals ook een stuk over Eccodorpen in Nederland en Portugal. (meer daarover staat ook in tekst vorm, onder de video) Ikzelf ben toe aan een nieuwe uitdaging in het leven. Ik zou zelfs kunnen leven als Martijn doolaard of misschien wel in een community in Portugal om het hele jaar rond zelf groentes te verbouwen. Maar zoiets moet je wel 100% zeker weten.

Zie hier het filmpje van Univibes. Geweldige content als je het mij vraagt die je op normale tv zenders niet ziet. Ook nog met een YouTube Premium account is het helemaal geweldig.

AGENDA 2029′ | ‘LEVEN in OVERVLOED’ | KATIE JANSSEN | VIBESTALK S0212

Originele Univibes YouTube tekst.

Wat is het toch mooi dat er initiatieven ontstaan waarbij gedacht wordt in MOGELIJKHEDEN! Katie Janssen wil mensen met haar Agenda 2029 laten zien dat we ook anders met onszelf en de wereld kunnen omgaan. Dat we samen met de aarde kunnen leven vanuit overvloed, in plaats van vanuit schaarste.

“Er wordt ons al vroeg verteld hoe destructief wij zijn als mens. Hoe wij met ons gedrag de planeet om zeep helpen.” Dat schuld en schaamte narratief zette Katie aan het denken. Ze bezocht onder andere ecodorpen in Portugal en ontdekte al snel: we hebben de kennis en de kunde om de aarde te laten floreren. We kunnen heel goed met de aarde samenwerken – in overvloed – maar we zijn vergeten hoe. “Er zijn helemaal geen ingewikkelde technologische oplossingen nodig om de planeet te redden. WIJ zijn de oplossing.”

Tim en Katie gaan in gesprek over regeneratieve landbouw, gevonomie en hoe zij met Agenda 2029 een stip op de horizon wil zetten. “Een stip waar we wél naartoe willen. Niet destructief maar constructief.”

Ook bekeken: https://youtu.be/OHql4-TOzhw?si=pxX9QDTbyc4Z7WQV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *