Incontinentie: vaak per ongeluk in je broek plassen of in bed plassen.

Snel op deze pagina naar 1 van de volgende onderwerpen:

Deze pagina is nog in aanbouw. Sommige dingen staan er al op maar er komt nog veel meer op dus zal nog veel gewijzigd worden. Laatste wijziging: 12-09-2023.

Urk Incontinentie

Incontinentie, (last van natte onderbroeken erg vaak of volledig natte broek overdag) is 1 van de vervelendste problemen die er zijn als je er mee blijft lopen. Per ongeluk in bed plassen vaak of weinig is geen Incontinentie maar deze pagina helpt wel daarbij, dat is de bedoeling. Dit is een taboe onderwerp maar mensen die er last van hebben voelen zich goed als ze iemand tegenkomen die hetzelfde heeft en ze tips geeft over producten (incontinentiemateriaal) en herkenning, ik zou vriendschap kunnen bieden aan die mensen. Van hee ik ben niet alleen. Kleine kinderen worden door hun ouders tot hun 3e, 4e, 5e getraind om van de luiers af te komen en lukt meestal maar als je er op je 5e nog last van hebt met ongelukjes is het vaak een probleem van het lichaam. Dan kan incontinentiemateriaal een hulpmiddel zijn waardoor je veel minder lijd eraan vindt ik.

Kleine kinderen worden soms ook nog een gevoel van schaamte gegeven door ouders wanneer ze een ongelukje hebben. Vrij recent hoorde ik iemand in urk tegen haar kind zeggen dat als hij in zn broek blijft plassen hij een baby is en weer een pamper om moet. De Focus op schaamte. Maar dat is een gevoelig onderwerp niemand doet dat expres en is altijd vervelend. Zelfs als een volwassene of iemand wat jonger een luier nodig heeft of een kleiner verband, misschien door een zwakke blaas, baal je ervan als je het niet perfect kan ophouden en de luier het moet opvangen. Misschien wel rennend naar de wc om te plassen, hopend dat je het red. Een luier is dan iets waardoor je niet meteen naar meteen naar huis moet voor droge kleding en kan blijven waar je bent, misschien op school, werk, vrienden. Als je het goede materiaal hebt lekt er geen druppel in je kleiding.

Zoo kan het dus zijn dat iemand bijvoorbeeld op 12 jaar jonger of ouder voor het allereerst weer een luier of 1 van de 5 andere soorten verbanden krijgt of wil. Leeftijd maakt niet uit. Wat niet in de winkels licht. Voor zo iemand is het dan compleet nieuw, die heeft ze als baby ook gehad maar is alles ervan vergeten (hoe het was als je er op je 12e weer mee begint of als volwassene). leeftijd maakt niks uit. Vaak gebeurt het op die manier dan na 12 jaar lang heel hard vechten om op tijd bij de wc te zijn of 12 jaar lang je blaas te hebben geprobeerd te trainen of een combinatie van. De redenen van waarom ? Zijn heel verschillend.

Misverstanden over incontinentiemateriaal, tena lady,s etc..

In het dagelijks leven worden weleens grapjes gemaakt over Tena lady’s Omdat die het bekendste is. De meeste mensen denken dat die enigste zijn die bestaan maar het aanbod is heel breed voor bescherming zoals je hierboven en onder kan lezen, als je bijvoorbeeld in bed plast in je slaap kun je het beste een Tena slip gebruiken oftewel een Tena luier Met 4 plakkers. Die zijn altijd uniseks, dat betekent dat het voor vrouw/man is of voor jongen/meisje. Wat ook veel gedacht word en ik persoonlijk hoor van mensen is dat ze zeggen dat je altijd op de wc plast of je draagt altijd een luier en gaat dan niet meer plassen op de wc, dat is wat er gedacht wordt. Met de meeste incontinentiemateriaal kan het zijn dat het gewoon de bedoeling is dat je naar de wc gaat om te plassen, alleen als het niet lukt vangt dat het 100% goed op. Met een echte luier (Tena slip) overdag met 4 plakkers is het moeilijk om met spoed het toilet te halen. Je moet eerst 4 plakkers losmaken voor je plassen kunt. Ook plakken de plakkers minder als je ze losmaakt, daarom wordt een Tena slip vaak 1x omgedaan en pas afgedaan als het echt vol zit of bijna dreigt te lekken en is minder geschikt als je plassen wilt bij de wc.

Met Tena flex kun je wel naar de wc gaan, dit is een luier met een klittenband sluiting die onbeperkt keer los en vast kan:

Jongeren

Misschien raden ouders het in huis niet eens aan (voor de jongeren) maar deze pagina is voor dat je zelf de kennis hebt. Dan is het eigenlijk goed voor jezelf zorgen en niet perfect willen zijn net zoals dat sommigen een bril moeten dragen. Al is incontinentiemateriaal dragen wel wat bijzonderder. De hoofdreden dat mensen het dragen is misschien omdat het niet stinkt, plasluiers ruik je niet. Alleen als het lekt in je broek gaat het weer stinken. Goed voor jezelf zorgen draagt bij aan zelfliefde. Kinderen/jongeren kunnen zelf hun luiers omdoen en in de gaten houden wanneer het af moet. Als er teveel schaamte is om naakt te zijn.

Deze pagina gaat diep in op het onderwerp maar ook alles wat je ervoor kan dragen en gebruiken wat niet bij de drogist licht of te koop is in de supermarkt. Ik zou het zelf willen verkopen maar tot de tijd bied ik gratis hulp. Bedplassen onder jongeren maar ook onder volwassen is wel iets waar je het meeste plas bij verliest, meestal een volle blaas, jongeren vaker als volwassenen. Jongeren groeien keihard tot hun 18e, schijnt dat het daarom tijdelijk gebeurt, dat ze rond hun 18e misschien eraf zijn of door stress, spanning. Of meerdere oorzaken. Kan de meest gelukkige jongere overkomen.

Deze pagina gaat naast bedplassen vooral over urine-Incontinentie. Urine-Incontinentie is een duur woord uit de professionele zorg voor het slecht kunnen ophouden van je plas wat kan komen door een te kleine blaas of overactieve blaas (om mijn site een beetje professioneel te houden en wat ikzelf ken). Het woord inco is een afkorting daarvan. Hier lokaal, Families in Urk of ergens anders waar weinig familieleden in de zorg werken gebruiken dan bijvoorbeeld woorden zoals: hij of zij heeft vaak ongelukjes of die jongen of meisje pist of plast vaak in zijn of haar broek als het gezien word door anderen om je heen, het woord incontinentie kennen ze dan nog niet.

Incontinentie (natte onderbroek/broek) overdag is vervelender als in bedplassen omdat je je lichaam opdracht geeft om alles op te houden maar dat het dan niet lukt, na erge kramp een paar keer per dag weet ik. En mogelijk heb je angst voor je misschien uitgelachten wordt omdat je een natte vlek in je broek hebt. Zelf had ik er op de basisschool al last van en erger op de middelbare school. Ikzelf zat in Emmeloord op school en woonde in Urk dus heb je niet snel schone kleding, daarvoor moet je met de bus een half uur naar huis. Met de kennis va nu weet ik dat ik beter een luier had kunnen dragen of iets anders. Een natte onderbroek geeft altijd een vies nat gevoel die je wilt uitdoen, een luier of een ander verband niet, wat het plaatje hieronder laat zien, dat is hoe een luier werkt, Ik neem aan dat meer jongeren hier last van hebben dus ook voor hun is deze pagina.

incontinentie materiaal urk
incontinentie materiaal urk

Incontinentiemateriaal is wat hiervoor gemaakt word en helpt. De meeste jongeren (ook in urk ) en volwassen denken waarschijnlijk: of je draagt gewoon een normale boxer of een luier met 4 plakkers als je vaak nat bent. De luier met 4 plakkers zien sommigen tegenop terwijl het niet altijd hoeft of nodig is, er zijn misschien nog wel 8 andere soorten Incontinentiemateriaal. De babyluier met 4 plakkers is de bekendste. Incontinentiemateriaal is meestal bedoeld voor vanaf een jaar of 7, dat kan een luier zijn met 4 plakkers maar omdat het geen babyluier is staan er bijvoorbeeld geen beertjes meer op of andere babyfiguurtjes. Zulke luiers zijn er vaak in 5 maten zodat het perfect past op bijvoorbeeld 7 jaar, 12, 16, 18 of echt volwassen luiers die er hetzelfde uitzien als die jongeren passen maar een maat groter.

Tena luier urk
Tena luier

Incontinentie is een woord dat als iemand dat gebruikt dan begrijpen ze dat je er niks aan kunt doen dat je nat wordt voordat je bij een wc bent, soms ook wel zonder dat woord. Vaak wordt gezegd of gedacht door mensen om je heen dat je op tijd naar de wc moet gaan als ze zien dat je nat bent terwijl je in je hoofd al weet: ik heb 100% mijn best gedaan om op te houden, ik had dat tussen 7 en 18. Vaak willen mensen die zelf veel ongelukjes hebben ook geen label zoals dat ze zelf zeggen: ik ben incontinent. Dat is wat ik vroeger tenminste dacht. Te stoer en perfect willen zijn. Soms word er ook geen label aangegeven maar verschoon je gewoon 5x per dag een natte koude boxer, niet wetende dat er luiers voor zijn of ander incontinentie materiaal. Incontinent zijn is heel raar. Je kan het zelf heel erg vervelend vinden dat je nat bent en in je hoofd denken: Dit is de laatste keer dat ik in mijn broek plas. Maar dat je op je 12e of 18e terugdenkt en erachter komt dat je nog nooit droog bent geweest.

Incontinentie onder kinderen.

Kinderen hebben ook schaamte.
Kinderen hebben ook schaamte.

Incontinentie wordt vaak gezien als een typisch probleem voor volwassenen. Toch zijn er veel kinderen die problemen hebben met het zindelijk worden. Of kinderen die door een verstandelijke of fysieke oorzaak nooit zindelijk zullen worden. Bij sommige jongeren en volwassenen wordt alleen verteld dat ze een overactieve blaas hebben of een kleine blaas bij een huisarts. Het komt op alle leeftijden voor en heeft niks met intelligentie te maken of uiterlijk, mensen die er last van hebben verwacht je het meestal niet van. Je kan bijvoorbeeld iemand wel mooi vinden maar dat ze een geheim hebben. De foto met de jongen is van de wereld Incontinentie dag Die was daar om een voorbeeld te zijn en te vertellen dat kinderen ook schaamte hebben, met andere woorden ik heb er last van.

Kinderen worden incontinent of niet zindelijk geboren en leren het dan langzaam af. Een gezegde in Urk is bijvoorbeeld dat een kind bijvoorbeeld met 3 jaar schoon moet zijn, dan kunnen ze naar de peuter. Soms blijft iemand er gewoon last van houden.

broek geplast.

De meeste mensen moeten niet denken aan een (inco) luier of ander incontinentie materiaal, Het is wanneer je vaak in bed plast of vaak een natte broek / onderbroek overdag hebt dat je het waardeert dat het bestaat en draagt, voor die doelgroep is het bedacht. Als je daar last van hebt maken deze producten je leven wel beter vindt ik persoonlijk en is mijn ervaring. Omdat ik er zelf last van heb, ben ik er een expert in, ik heb alles gezien wat ervoor bestaat, ik weet alles van de maten en ik ken alle producten. Deze pagina is dan ook bedoelt om anderen te helpen dus vraag gerust om advies aan me in Urk (Noordoostpolder) of online, ook is het voor dat je in het echt niet alleen bent dat ik dit deel.

Als je incontinent bent kun je ervoor kiezen overdag om je normale onderbroeken en boxers een tijd niet te gebruiken. De foto is van tena zelf maar voor dat ikzelf vaak natte onderbroeken heb is deze hieronder fijn. Dit bestaat uit 2 producten Tena fix en Tena comfort. Het verband gaat in het broekje wat erbij hoort en zit heel strak. En gaat nooit van zijn plek af bij alles wat je doet overdag zoals erg veel lopen, staand beroep.

Het nut hiervan is als je al eens een natte onderbroek of boxer en spijkerbroek hebt gevoeld aan je lichaam dat het altijd vies en nat voelt en gaat stinken als het opdroogt overdag, een verband tegen je lichaam zoals hierboven (tena comfort) voelt altijd heel droog, binnen seconden nadat je een straal urine (plas) hebt verloren is het droog en het stinkt niet. In het verband zitten korrels die geurtjes tegenhouden. Iemand die altijd lekt overdag en niks draagt heeft altijd wel een plaslucht (urine/amoniak) om zich heen maar niet als ze een luier dragen of een verband zoals hierboven (net wat nodig is). Wat op alle leeftijden kan gebeuren.

Een luier/verband voorkomt het.

Mensen die ze dragen kun je gewoon naast gaan staan en er niks van ruiken, Je schrikt alleen zelf nog als je een beetje in je broek plast maar trekt alles 100% in het verband en kan je blijven waar je bent bijvoorbeeld op werk of als je nog op de middelbare school zit kun je gewoon blijven zitten in het lokaal. Luiers of ander incontinentie materiaal is heel betrouwbaar het voorkomt altijd wel een natte plek in je spijkerbroek zoals op het plaatje, je kan zeggen dat daar zeker weten niks gedragen word. Een verband houdt zeker weten alles. Het verband zit gewoon 5% vol van het ongelukje dus hoeft het niet verschoond te worden. Het geeft je meer vrijheid. En het is nog geen echte luier met 4 plakkers. Bedoeling van deze is dat je gewoon naar de wc gaat om te plassen en kan makkelijk omlaag. Het is gewoon dat als het misgaat het erg veel urine (plas) vast kan houden.

Doel van deze pagina.

Wat het doel van deze pagina is in het kort is: een voorbeeld zijn en voorlichten dat als je elke dag last hebt van natte onderbroeken of wakker wordt in een nat bed dat je dan zelf beter af bent met luiers of ander incontinentiemateriaal, je moet jezelf niet te kort doen, je moet jezelf het zoo makkelijk mogelijk maken. Als er iets mis is met je lichaam is dat het beste om te accepteren. Het slecht kunnen ophouden van je plas zou bijvoorbeeld weleens een familiekwaal kunnen zijn. Deze problemen kunnen op alle leeftijden voorkomen. Ikzelf ben tussen 3 en 18 nooit 1 dag volledig droog geweest. Tussen die leeftijd nooit 1 luier gedragen of andere bescherming maar een gewone boxer en doen of ik volledig normaal zoals de rest ben en ervoor vechten om elke dag op tijd bij de wc te komen. Te stoer voor voor luiers en als je bijvoorbeeld op je 12e of later denkt bij jezelf misschien heb ik een luier nodig ? Weet je niet meer hoe het is om zoiets te dragen of wat er bestaat, misschien heb je ze als baby gehad maar weet je niks meer van. Dat is waarom jongeren vaak ook geen luiers willen als ouders het aan hun voorstellen voor bedplassen bijvoorbeeld.

Ikzelf dacht een onderbroek voelt vies en nat aan je lichaam dus een luier ook. Tot je het probeert. Met een luier of ander incontinentiemateriaal heb je eigenlijk altijd het gevoel dat je door kan gaan. Als je een onderbroek nat plast is die 2 uur koud en nat op je lichaam voordat het opdroogt. Een luier of ander incontinentiemateriaal misschien 5-10 seconden voordat droog voelt op je lichaam en kan het om blijven omdat het niet vol is. Wat het waard maakt om te dragen. Sommigen weten dat volwassen luiers bestaan, sommigen niet maar luiers worden ook gemaakt speciaal voor jongeren tussen 5 en 15 jaar. Er is altijd een passende maat tussen 7 en 100 jaar.

TENA Slip Junior 5 tot 15 jaar

Mocht je ooit een vraag hierover hebben moet je een mail sturen naar info@klaaskramer.nl.

Ikzelf ontkende het tot mn 18e als ik in mijn broek plaste of een natte onderbroek had en vulde het zelf in: als ik hiermee naar de huisarts ga moet ik een luier/pamper om of word geopereerd, dus bang ervoor, en ontkennen dat ik een probleem heb naar de buitenwereld toe, ik doe al alles om droog te blijven. Alles zelf negatief invullen dus. Een gezegde is: het middel is erger dan de kwaal, zoo dacht ik over luiers vroeger (achteraf verkeerd gedacht) en bovendien dacht ik: luiers bestaan alleen voor baby’s, er is niks in grotere maten want dat licht niet in de supermarkt. Rond mijn 10e dacht ik zoo. Toch had ik veel last van natte onderbroeken tussen minstens 12 en 18. Pas op mijn 18e ontmoete ik iemand van 16 die officieel incontinent was en overdag een luier droeg (vanaf je 7e zijn het incontinentie luiers) eerst was ik geshockt, voordat ik het door had kwam hij over als een zeer intelligent persoon door een praatje en was ik stomverbaasd dat hij een luier droeg, daarna beschouwde ik hem als nog net zoo slim maar je verwacht het niet. Pas toen leerde ik dat ze in grote maten bestonden voor het fijt dat hij ze op zn 16e droeg en kon ik vragen of hij beter af was daarmee en besefte ik dat ik gelijk aan hem was en startte ik er ook mee rond mijn 18e en dat ik dat zelf eigenlijk altijd al had moeten doen. In mijn geval had ik iemand anders nodig als voorbeeld voordat ik het zelf wilde. Het woord incontinent kan bijvoorbeeld tegen je gezegd worden als je bij de huisarts komt omdat je elke dag in je broek plast overdag per ongeluk (veel, alles of weinig). Incontinentie kan op alle leeftijden voorkomen. Incontinentie wordt vaak gezien als een typisch probleem voor volwassenen. Toch zijn er veel kinderen die problemen hebben met het zindelijk worden. Of kinderen die door een verstandelijke of fysieke oorzaak nooit zindelijk zullen worden. Bij sommige jongeren/volwassenen wordt alleen verteld dat ze een overactieve blaas hebben of een kleine blaas. Als je het label incontinent krijgt van een huisarts moet je dat zien als een soort erkenning van dat het begrepen wordt dat je in je broek plast maar dat je er weinig of niks zelf aan kunt doen.

Dat iemand vaak in zn broek of bed plast is iets waar vaak diep voor geschaamd wordt daarom wordt er nooit over gepraat. Zoo kan het gebeuren dat je bijvoorbeeld 12 of 18 jaar oud bent en vanaf 3 jaar tot 12 of 18 nog nooit 1 dag een gewone onderbroek of boxer of zelfs spijkerbroek hebt droog gehouden. Omdat bijvoorbeeld in huis normaal was dat als je een natte onderbroek hebt deze verschoond elke keer, misschien wel 5 op een dag. Omdat een natte boxer vies en nat voelt. Als je dan bij een huisarts komt voor dat op je 12e of 18e kan het weleens voor het eerst incontinentie worden genoemd en voor het eerst kennis maken met speciale luiers daarvoor. Als je elke dag nat wakker wordt of je hebt meerdere keren per dag een natte boxer zijn die best comfortabel. Voordeel van een luier is dat het niet nat voelt op of aan je lichaam. Je schrikt alleen erg als je het weer een keer niet kunt ophouden. Een natte boxer wil je meteen uit doen omdat het vies en nat is. Een luier is op zn hoogst 10 seconden nat als er veel in geplast is en voelt daarna weer droog en hoef je niks te doen omdat het veel meer opzuigen (absorberen) kan.

Een luier

Ook als iemand het zoo erg als dit heeft:

De schaamte is het ergst als iemand dit heeft, vooral als het vaak gebeurt. Kan zijn dat bijvoorbeeld de persoon op de tekening die tussen 10 en 18 moet zijn niks afweet van luiers en nog nooit gebruikt heeft maar de meeste jongeren met deze problemen weten ook niet dat het bestaat. Veel jongeren denken dat luiers alleen voor baby’s bestaan maar is niet zoo, als je incontinent wordt verklaard door een dokter of huisarts dan pas vaak wel. Als je het zoo als de persoon op de tekening hebt is een luier wel prettiger vindt ik omdat ik durf te zeggen dat bij sommige typen luiers de luier misschien 25% vol zit van het ongelukje hierboven. Alles verliezen tegen je zin met de nodige schaamte. Verschil met een ongelukje in een luier in plaats van op de bank in je broek is dat niemand je meer nat ziet worden als je alles volledig verliest. Het verdwijnt gewoon direct in het verband. Je baalt er alleen van dat je het niet kunt ophouden. Toch geeft het meer ontspanning omdat een luier te vertrouwen is, als je een spijkerbroek eroverheen draagt komt er geen druppel aan je spijkerbroek.

Ik schrijf ook 25% schade aan de luier omdat een ongelukje als deze met een kleine blaas misschien 25% van een luier vraagt zoals hierboven. Een grote blaas veroorzaakt misschien 50% schade. Deze luiers worden ook vaak gedragen door mensen met een te kleine blaas of overactieve blaas die van huis weg zijn. 25% schade zeg ik omdat een luier niet altijd meteen uit moet als erin is geplast, het gevoel is er ook niet naar. Een natte boxer of onderbroek voelt vies nat en koud. Een luier wordt na een ongelukje binnen 10 seconden weer droog aan de binnenkant.

Een klein voorbeeld is dit: Dit is niet het voorbeeld van een echte luier maar wel een soort van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *