Natuur-klaaskramer

Volkstuin Urk: Moestuin seizoen 2023 is weer op zijn einde in Urk.

Tomatensoep-2023
Tomatensoep-2023- Ik had 20 liter tomatensoep in de vriezer van de volkstuin.

Het was een regenachtig moestuin seizoen op de Volkstuin Urk, ik heb het dit jaar toch weer met veel plezier gedaan. Ik heb: Frambozen, Bramen, Spinazie, Rode uien, Aardappels, Druiven, Aardbeien, Boerenkool, Spruiten, Paprika’s, Pepers, Wortels, Bloemen. Dat alles op het kleinste stukje grond van de volkstuin. Ik had dus overal een klein beetje van.

Uiteindelijk gaat het om de oogst en ik moet zeggen dat ik tevreden ben, dit is mijn 2e jaar en ik ben zeker beter geworden als het 1e jaar. Al was het kwa weer wel een slecht jaar deze zomer om groentes te verbouwen op de Volkstuin Urk. De storm dit jaar met windracht 11 heeft veel van mijn planten beschadigt maar toch een leuke opbrengst, de grootste ergernis op mijn tuin waren woelmuizen in de grond, daar ben ik minstens 10 aardbei planten aan verloren of de opbrengst was minder, dat heb ik waarschijnlijk voor zomer 2024 wel opgelost door keizerskroon (Fritillaria imperialis) in de grond te planten. De grootste opbrengst waren de Boontjes en de Tomaten op mijn moestuin.

De opbrengst van de tomaten was ongeveer 4x een zak vol. 4x een zak zoals op de linker foto. En dan nog 8 zakken boontjes. 4 zakken Groene Boontjes en 4 zakken Gele boontjes.

Gele sperzieboontjes vinden mensen vooral interessant om te zien, deze verkopen ze nooit in de supermarkten. Voordeel als je zelf aan de zaden kan komen is dat je in 1 keer 30 verschillende rassen aan sperzieboontjes hebt met elk een iets andere smaak. Al wil je paarse sperzieboontjes, het is te krijgen en er is niet genetisch mee gerommeld (GMO) Zie hier bijvoorbeeld, kun je ze bestellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *