Website weer online

De website is weer online sinds 3 januari 2023. Helaas moet ik overnieuw beginnen met dingen erop zetten. Van mijn websites maak ik maandelijks backups, ook de vorige, maar de vergissing zit in voor de experts: dat Mysql server standaard zelf niet controleert bij back-uppen of de database corrupt is, ik moet zelf voortaan checken of de database intact is vooraf aan een back-up. Dus toen de harde schijf crashte dacht ik meteen weer online te kunnen, maar dan kom je erachter dat de back-up ook corrupt is en niet bruikbaar voor de server. De website was al 2 maanden aan het kapot gaan terwijl je niks zag aan de voorkant als je op klaaskramer.nl kwam omdat de website uit een cache komt uit het werkgeheugen van de server.

Wat ik ervan geleerd heb is niet meer om destkop ssd,s te gebruiken in mijn server maar een Server klasse SSD. klaaskramer.nl is puur een hobby en kost me 1 euro per maand. En die 1 euro betaal ik voor het E-mail gedeelte wat ik wel uit handen geef aan een echte provider. In de kerst vakantie meteen even alles nagelopen, zelfs de DNS instellingen van klaaskramer.nl klopten niet meer, nu wel. www.klaaskramer.nl reageert ook weer naast https://klaaskramer.nl/