Leuk voor de jeugd in urk.

Ik klaas kramer zou best graag wat voor de jeugd van urk willen doen, het beste wat ik nu kan laten zien is een leuke tip voor je vakantie en hoe je aan jezelf kan werken. Aan je zelf werken kan betekenen dat je een psychisch probleem hebt of wat anders, of gewoon gelukkiger wil zijn. Meer rust in je hoofd. Extern kan bijvoorbeeld Caritas Urk je helpen met een maatjesproject bijvoorbeeld maar dan geef je je macht over je eigen leven steeds meer uit handen terwijl jezelf het beste kent. Urk Durft is ook een goed initiatief. YouTube staat vol met goede influencers zoals: oersterk podcast, Kukuru (giel beelen), Univibes. Allemaal echt gericht op om beter in je vel te zitten, en gaat over allerlei onderwerpen, je kan een videootje ertussenuit zoeken wat goed voor je is. Ikzelf klaas kramer heb het meeste gehad aan ralph smart maar dat is wel in de Engelse taal. ralphsmart.com. Jongeren die op school zitten en niet weten wat ze willen worden daar is dit boek heel goed voor.

https://psych2go.net/

Psych2go is een YouTube kanaal waarmee je aan jezelf kan werken. Het is Engelstalig dus als je het goed verstaat heb je er alleen wat aan. Ik zou willen dat het nederlands is zodat alle urker jeugd er wat aan heeft maar het is engels. Ik vindt dit wel de beste ter wereld. De naam psych2go zegt het al: Het geeft je inzicht in psychologie. Dat is handig als je met een trauma loopt dan vindt je op dit kanaal wel iets wat erover gaat al dacht je dat je de enigste op de wereld met een bepaald probleem bent. Psych2go youtube.

Ook leuk voor urkers. Sluit je aan bij een avontuurlijke groepsreis. Ga voor actie en avontuur met gelijkgestemde jongeren. We organiseren singlereizen en groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar oud.Met Simi boek je groepsreizen waar minimaal 60% van de reizigers solo reist. We trekken de hele wereld over, zowel binnen als buiten Europa.