Broek plassen en bedplassen.

Deze pagina gaat over broek plassen en bedplassen ? Ja inderdaad er zijn mensen op alle leeftijden die daar last van kunnen hebben, Jong en oud (jongeren en volwassenen). Jongeren misschien wat vaker omdat alles nog in de groei is. Alhoewel deze pagina gaat erover dat sommige mensen er niks of weinig aan kunnen doen. Soms tijdelijk, soms jarenlang, of altijd. Met altijd enorm veel schaamte. Het gebeurt soms of vaak tegen hun zin. Want je vergeet niet elke dag naar te WC te gaan of probeert het te lang op te houden (als je elke dag nat bent). Kan ook minder vaak.

Jongeren kunnen dichtslaan of ontkennen van schaamte dat het waar is als je er naar vraagt. Vooral jongens (wat ik deed). Als je na je 12e en later nog in je broek plast is de eerste reactie ontkennen maar dat deed ik. Van jongens wordt nog weleens verwacht dat ze stoer moeten zijn of ze hebben al vroeg een enorm ego. Terwijl soft zijn echt het beste is. Bang om misschien gepest te worden of vooral niet begrepen of verkeerd begrepen worden. In het ergste geval ontkent door anderen dat ze er niks aan kunnen doen dat ze in hun broek of bed plassen. Zoo iets doe je niet omdat je lui of laks bent. Helemaal niet voor de lol. De persoon die dat elke dag heeft lijd eraan of onderdrukt zijn of haar gevoel (opkroppen).

Te lang gewacht.

Meestal wordt te lang gewacht met het zoeken naar een oplossing. Ikzelf zag het in mijn jeugd ook niet als een probleem maar had wel iedere dag enorm veel stress ervan. Ik plaste iedere dag in mijn broek en beloofde mezelf het iedere dag niet te doen, toch gebeurde het. Ook bang voor de dokter, dus zoo blijf je er jaren mee lopen. Pas toen ik iemand ontmoete die incontinent was en dat vertelde besefte ik dat ik dat ook was. Nieuw woord geleerd en had meteen alle kennis wat daarbij hoort en wat ik allemaal verkeert heb gedaan en wat ik had moeten doen. Zoals voor het eerst luiers gebruiken. Dat is waarom dit ook op deze site staat. Het is bedoelt dat iemand die hiermee worstelt een goed voorbeeld heeft of krijgt in het echt.

broek plassen

Jongeren

Het komt ook onder jongeren (kinderen/tieners) voor. Als je bijvoorbeeld op de basisschool of op de middelbare school (voortgezet onderwijs) ongelukjes hebt ben je altijd angstig en bang dat klasgenoten het zien. (Als je naar school gaat alsof je het probleem niet hebt). zelfs na je 18e. Kinderen valt het vaak zelf wel op dat er iets anders aan hun is. Als je 2 tot 4x zoo vaak als je vrienden naar de wc moet is je blaas erg klein.

Kinderen hebben ook schaamte
Kinderen hebben ook schaamte.

Voor mensen die het niet begrijpen, Het kunnen jongeren (kinderen, tieners, pubers) of volwassenen zijn waar je tegenop kijkt die last hebben van broek plassen hebben, met bedplassen is het zoo: Jongeren vaker dan volwassenen. Zelfs een topscoorder van een voetbalclub of 1 van de aller beste zwemmers met een geheim van dat ze tegen hun zin in bed plassen, vaak of soms. Of dat ze vaak overdag nat zijn. Als het snachts gebeurt in huis kunnen ze het voor hun omgeving geheim houden.

Als je zoo iemand vraagt om te komen logeren kunnen ze je vertellen dat ze geen zin hebben om hun geheim te verbergen. Dat is hoe diep zulke schaamte gaat bij sommigen, als ze die avond alleen in bed liggen hebben ze er veel verdriet van. Dat ze tegen zichzelf hebben gelogen en erbij hadden willen zijn maar kiezen om hun probleem te verstoppen terwijl de meeste mensen het begrijpen.

Beste is dan ook om van zoiets geen geheim te maken, of zoo min mogelijk. Vaak blijft bedplassen of broek plassen (incontinentie) binnen een gezin omdat het een taboe onderwerp is. Hier op urk is ook niet bekend hoeveel jongeren of volwassenen dat probleem hebben.

Incontinent of ongelukje?

Wat is het verschil? Is na je 12e in je broek altijd incontinent of kan het dan toch nog dat het bij extreem hoge nood een ongelukje is en je daarvoor niet naar de dokter hoeft? Na je 12e (of zelfs daarvoor nog) per ongeluk in je broek is niet altijd incontinent nee. Bij hoge nood kan het een ongelukje zijn inderdaad, daarvoor hoef je niet naar de dokter. Licht eraan hoe vaak het per week gebeurt met ongelukjes. Het gemiddelde is dat alle mensen wel 1x in de 5 jaar in hun broek plassen.

Als je bijvoorbeeld elke dag nat bent kun je naar de huisarts. Of als je er zelf ook gek van word dat je steeds nat bent. Sommige kinderen zijn bang voor dat label “incontinent” dus dat als ze naar de huisarts gaan dat ze de rest van hun leven incontinent zijn maar is niet zoo. Ophouden is ook te trainen. Als ze zeggen dat je incontinent bent kun je er wat aan doen

Wat is Incontinentie ?

Incontinentie is simpelweg als je vaak per ongeluk in je broek plast, maar niet alleen dat, ook heel vaak lekken. Bijvoorbeeld 4x per dag een natte boxer