Mountainbike route

Mountainbike route Urk (MTB)

Ook al eens geprobeerd ? Urk heeft een hele mooie Mountainbike route door het Urker bos. Ook wel Mountainbike route Urk (MTB) genoemd. Van ruim minstens 12km lang ! Zondag 10-03-24 zag ik dat tijdens een rondje lopen achter de Volkstuin (waar ik ook een tuin heb) dat ze de Mountainbike weer aan het uit breiden zijn daar. (Dat maakt dat het pad misschien wel 20 km is) Wat ik leuk vind aan de MTB route is dat je werkelijk overal in het Urker bos komt. Je ziet stukken bos waar je eerst niet makkelijk kon komen omdat er geen pad lag. Ook houd ik van de actie en actief bezig zijn in de natuur. Ik ben zelf niet iemand die het pad in de winter berijd. Leuk dat de gemeente Urk achter de volkstuin in korte tijd (2024) een loop schelpen pad en een Mountainbike pad heeft neergelegd achter de volkstuin. Ik kom vaak met mijn mountainbike naar de volkstuin om bezig te zijn op mijn tuin. Nu zie ik daar waarschijnlijk mountainbikers voorbij komen. Nu heb ik 2 dingen die ik erg leuk vindt dichtbij !

Wat ik veel mede mountainbikers zie doen is dat ze half in de route beginnen (wat ook kan) omdat ze niet weten waar de officiële ingang is. Dat laat ik zien op de 2 eerste foto’s hieronder. Als je hier begint, dan volg je automatisch de volledige route.

Foto’s

Mountainbike route Urk (MTB) ingang staartweg.
Hier recht vooruit is de ingang van de MTB Route – de weg over en dan rechts
Als je de weg over bent kom je dit bordje tegen, Dan is het de eerste afslag rechts het bos in. Mountainbike route Urk (MTB)
Als je de weg over bent kom je dit bordje tegen, Dan is het de eerste afslag rechts het bos in. Mountainbike route Urk (MTB)
Op het Mountainbike pad zelf (MTB-Route)
Lekker Mountainbiken in het urker bos. (begin van de route)

Video Mountainbike route Urk.

Mountainbike route Urk (MTB) (Niet gemaakt door klaas kramer)